Na Trgu kralja Tomislava otvoreni 10. Dani kupina

Nakon Dana zagrebačkih jagoda i trešanja, na Trgu kralja Tomislava, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka, zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, te predsjednika Poljoprivredne zadruge “Kupina Eko” Zdravka Biškupa, otvorio je desetu, tradicionalnu manifestaciju Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina.

dani-kupina

Gradonačelnik se u ime sugrađana zahvalio svim uzgajateljima kupina: Po deseti put zaredom iznijeli ste najbolje sorte kupina i ponudili najbolje proizvode od ovog voća. Posebne čestitke upućujem obiteljskim i malim gospodarstvima, te zadrugama koje su se orijentirale na eko uzgoj, i koje na najbolji mogući način koriste subvencije Grada Zagreba za uzgoj i preradu kupina, te pozvao sve da uživaju u ovom visokovrijednom voću, bogatom vitaminima i mineralima.

Uz Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, organizatori manifestacije su Zagrebačka županija – Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Kupina-Eko i Udrugom proizvođača kupina Zagrebačke županije.

Osim kupina, na promotivnim štandovima moći će se naći i ostali srodni proizvodi poput kupinovog vina, marmelade, likera, rakije i sirupa. Do 7. rujna, kupine će se moći kupovati na četiri lokacije u gradu (na Trgu kralja Tomislava, Svetice ispred stadiona Dinamo, te na raskrižjima Ilica – Frankopanska i Petrinjska – Jurišićeva) od 11 proizvođača, a cijena mjerice je 10 kuna.