Na samo pola sata vožnje od Zagreba nalazi se mjesto savršeno za obitelji s djecom

Na samo pola sata vožnje od Zagreba nalazi se mjesto savršeno za obitelji s djecom

Odbrojavanje do početka ljetnih praznika je počelo, pa mnogi mali i veliki smišljaju način kako će provesti ljeto na najbolji način.

Uz destinacije uz morsku obalu svakako su zanimljiva i mjesta nedaleko Zagreba koja pružaju odličn sadržaje za obiteljski vikend ili izlet u kojem neće nedostajati adrenalina.

Samo pola sata vožnjom od Zagreba, u susjednoj Sloveniji nalazi se jedno takvo mjesto do kojeg ćete stići lokalnom cestom za što vam nije potrebna vinjeta i gdje ćete naći jedinstven doživljaj i osvježenje u ljetnim mjesecima.

Na tom mjestu, na ulazu u Terme Čatež okupio se veseli dječji tim Ema, Leonora, Elena, Naomi, Dominik i Maj koji su u sklopu projekta Djeca testiraju destinaciju imali težak zadatak- isprobati sve tobogane i bazene, ali i vidjeti što sve nudi ljetna Termalna rivijera Čateža.

“Kad sam čuo da idemo u Čatež bio sam jako sretan jer znam da se ovdje može kupati i odlično zabaviti”, rekao je Maj koji je s Dominikom napravio ‘opasan plan’.

Odlučili su se prvo spustiti niz sve tobogane a onda se opustiti u Lazy river bazenu koji je koncipiran tako da se na 450 metara dugoj ‘rijeci’ pluta na posebnim kolutovima. Lazy river je samo jedna od otrakcija koju nudi ova ljetna Termalna rivijera Čatež.

Upravo su otvoreni i svi ostali bazeni – olimpijski sa skakaonicom, tri velika tobogana među kojima možete pronaći black hole, Termalnu formulu, tobogan Boomerang koji je apsolutni hit za sve one željne adrenalina.

Uz adrenalinske tobogane tu su i bazeni nepravilnih oblika, veliki bazen s valovima, Gusarski otok za cijelu obitelj ali i posebno dizajnirani interaktivni bazen za najmlađe. Ono što oduševljava u Čatežu je i termalna voda.

Ona se nalazi u svim bazenima i ugodne je temperature oko 30 stupnjeva a i više, što znači da se ugodno kupati na ovom mjestu i kad se sunce sakrije iza oblaka.

Počne li padati kiša postoji rješenje na Zimskoj termalnoj rivijeri na kojoj se ispod tri ‘kupole’ nalaze tobogani i vodene atrakcije dostupne 365 dana u godini.

“Mi cure ćemo isprobati bazene”, rekle su u glas Ema, Leonora, Elena i Naomi koje su kupanje počele s valovima, a istraživanje završile tamo gdje su stigli i dečki – u Lazy river bazenu.

Nakon što su svi zajedno napravili jedan ‘krug’ vrijeme je bilo za istraživanje Gusarskog otoka koji je svojim sadržajima prilagođen velikima i malima. Tamo je bilo zanimljivo isprobati malo manje zahtjevne tobogane ali i uživati u polijevanju vodom koja je na ovom mjestu jedna od glavnih atrakcija.

“Svi su bazeni ugodni jer su topli pa ne mora uopće biti na suncu i grijati se”, komentirali su mališani i nakon što su satima guštali u toplim bazenima potražili olimpijski bazen.

U njemu je najhladnija voda i u ovom je bazenu dopušteno skakanje. Uz olimpijski, ali i sve ostale vodene površine Terme Čatež spadaju u jedan od najvećih vodenih parkova Europe i najveći vodeni park u Sloveniji.

Površina mu je 12 000 metara kvadratnih, a zanimljivo je dodati kako zbroj rubova bazena i vodenih atrakcija ovih termi premašuje najviši vrh SLovenije, planinu Triglav (2864 m).

Termalna rivijera se dijeli na Zimsku (otvorena je 365 dana u godini) i Ljetnu (otvorena je od početka lipnja pa do početka nove školske godine) koje se u najttoplijem dijelu godine mogu i kombinirati. Počne li padati kiša dok ste u Čatežu umjesto ljetne Termalne rivijere jednostavno odaberite zimsku.

“Trudimo se ugostiti svakog gosta – i malog i velikog što je ujedno na ovom mjestu i moguće. Veliki smo, prostrani, pa se u isto vrijeme mogu kupati i dobro zabaviti svi”, rekla je Alenka Mokrovič Pogačar iz Termi Čatež napominjujući kako ljubav između brojnih gostiju i Termi Čatež traje već 30 godina.

Svake sezone se u Termama Čatež pojavljuje neki novitet što posjetitelji posebno vole. I ove sezone tako može izbjeći gužvu; postoje ONLINE ulaznice koje omogućuju obiteljima brzi ulazak u Termalnu rivijeru, a uz ulaznicu postoje i posebne pogodnosti za uživanje u obrocima unutar Ljetne termalne rivijere.

Naime, za svakog se nudi ponešto – klasični ručak u bazenskom restoranu, fini snackovi, kebab ali i internacionalna kuhinja.

Novost ove godine je i Chuty-s’ – ponuda azijske hrane, koja ubrzo stiže na ovu rivijeru. Na kraju dana uvijek se dobro zasladiti kultnim Čateškim sladoledom koji se, zajedno s kremšnitom, ovdje radi po posebnoj recepturi godinama.

Da je odluka “Idemo u Čatež!” bila odlična na kraju dana su potvrdili i mališani koji su ovu destinaciju ocijenili čistom peticom.

Svi su bili složni oko toga da su bazeni ugodni za kupanje, da nije velika gužva (iako ljudi ima), da su tobogani precool. Cure su i prostor za tuširanje ocijenile najboljim ocjenama, dok su dečki dodatne petice dali pohancima i sladoledu. I na pitanje što će raditi ovog ljeta – svi su u glas rekli – “Vikendima, kad mame i tate ne rade, Idemo u Čatež!”

Foto: Nikola Zoko i promo