Na radost najmlađih na HTV stiže nova sezona Miše i Robina

Na radost najmlađih na HTV stiže nova sezona Miše i Robina
Foto: HRT

“Sve je igra, zabava i pustolovina, uz prijatelja Mišu i frenda Robina”, prepoznatljivi su stihovi uvodne pjesmice omiljene edukativno-zabavne animirane serije za najmlađe. Na radost najmađih, avanture Miše i Robina ulaze u drugu sezonu emitiranja na Hrvatskoj televiziji.

Nove, 22 epizode pod nazivom: Jezero, Zubić, Lunapark, Rijeka, Pčelica, Safari, Spasilac, Igračka Putokaz, Tjelovježba, Vrijeme za spavanac, Prvi snijeg, Posjet muzeju, Let balonom, Tiha noć, Igralište,… namijenjene su djeci u dobi od 3 do 6 godina. Podsjetimo, riječ je o prvoj hrvatskoj animiranoj seriji koja je nakon gotovo 20 godina proizvedena za Dječji program HRT-a. Proizvela ju je domaća neovisna produkcijska kuća Recircle.

Glavni junaci su mačak Mišo i crvendać Robin uz koje djeca otkrivaju svijet i uče o vrijednostima, pravilima lijepog ponašanja i još mnogo toga kroz jednostavne i šaljive situacije. Dosad su 63 zemlje kupile prava na emitiranje serijala, među kojima su : Švicarska, Kanada, UK, USA, Armenija, Mexico, Panama, Kolumbija, Argentina, Korea, Jamaica, Haiti,Rusija, Novi Zeland, Australija, Austrija.

Uz 22 nova crtića serijal je dobio vrijedan dodatak – 15 pjesmica i animiranih spotova u kojima će Mišo, Robin i sva djeca uz sjajne stihove i glazbu Srđana Gulića Gula zapjevati o omiljenim igračkama, godišnjim dobima, letenju, plesanju, zdravlju, prijateljstvu i ostalim najvažnijim stvarima na svijetu. Serijal prati i nova kompjutorska igra namijenjena najmlađim igračima koji će s užitkom pomoći Miši i Robinu da upravljaju vozilima i prijateljima dostave zdravo voće.

Također, sve epizode Miše i Robina, pjesmice i igra mogu se pronaći na mobilnoj aplikaciji Juhuhu.

Nove epizode nezaboravnih avantura naših junaka gledatelji će moći pratiti od petka 17. prosinca na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u sklopu Juhuhua.

Autori serije Mišo i Robin su Marija Ivšić, Vjekoslav Živković i Denis Alenti, scenaristi: Denis Alenti, Martina Čip Škulić – Cipmann i Lana Sabljarić, stručna suradnica je psihologinja Ana Nukić, redatelji su Vjekoslav Živković i Denis Alenti, glavni animator Vjekoslav Živković.

Pripovjedačica je Jelena Buljan, glumci: Krsto Bošnjak (Mišo), Ana Vilenica (Robin, svraka, vjeverica), Marko Jelić (medo, dabar, krtko, sovice, pingvin).

Pjevačice: Bruna Čališ, Ida Stunić i Nika Štoos. Skladatelj je Zvonimir Mikšić, skladatelj i pisac teksta špice Srđan Gulić. Producentica je Ana Krce.

Urednica serije: Jelena Milošević (HRT)