Na krovu bolnice u Klaićevoj pronađena bomba, zgrada evakuirana

Na krovu dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu radnici su pronašli bombu” Riječ je, kako se doznaje od zagrebačke policije, o neeksplodiranom “zvončiću” zaostalom iz Domovinskog rata.

bolnica-klaiceva-630
“Danas oko 8,55 sati u Klaićevoj ulici, prilikom sanacije krova Klinike za dječje bolesti pronađeno je zaostalo, neeksplodirano, eksplozivno sredstvo. tzv.zvončić. Policijski službenici Protueksplozijske službe izašli su na mjesto događaja te ga osigurali, a u narednih sat vremena u kontroliranim će uvjetima pristupiti uništavanju pronađenog sredstva. Budući da se postupa u strogo kontroliranim uvjetima, molimo Vas da kao predstavnici medija obavijestite građane da se nepotrebno ne uznemiravaju”, objavljeno je iz zagrebačke policije.

Pronađeni “zvončić” mora se uništiti, detonirati, na licu mjesta jer ga nije moguće ukloniti, pa je zbog toga evakuiran dio dječje bolnice.

Cijeli proces se odužio zato što se u dijelu bolnice koji mora biti evakuiran nalaze operacijske dvorane u kojima su u tijeku bile operacije, pa se moralo čekati dok ih liječnici ne završe.

U svibnju 1995. središte Zagreba gađano je raketnim sustavom Orkan s kazetnim punjenujem, s tzv. zvončićima, što je bila osveta pobunjenih krajinskih Srba za poraz u vojnoredarstvenoj akciji Bljesak.