Na HTV-u uskoro dokumentarna serija “Tajne lijepih vrtova”

Na HTV-u uskoro dokumentarna serija "Tajne lijepih vrtova"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 9. listopada na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 10:55 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Tajne lijepih vrtova”.

Dvojica najpopularnijih i najdugovječnijih australskih vrtlarskih zvijezda, guru hortikulture Graham Ross i krajobrazni arhitekt Jason Hodges, vode vas u razgledavanje nekih od najljepših vrtova diljem svijeta te otkrivaju što je potrebno da oformite i održavate ovakve inspirativne vizure.

U svakoj od 10 epizoda naši će domaćini istražiti sve – od raskošnih vrtova uz golema imanja, pa do inovativnih zelenih prostora uz male, urbane dragulje, te nam pokazati ono najbolje od hortikulture, krajobraznog uređenja i dizajna pri čemu ćemo čuti vrijedne stručne savjete kako stvoriti svoj predivan vrt, ma gdje živjeli.

Ljepote oduzima dah jer obilazimo neke od najgrandioznijih imanja u zemlji. Ovdje žive svjetske zvijezde, ikone i nekolicina velikih sretnika. Ova sjajna imanja doimaju se kao da su iz snova.

Iako si ne može svatko priuštiti tolike hektare minuciozno uređenog prostora, Graham i Jason otkrivaju kako i kod kuće možete replicirati isti takav svevremenski šarm. Na kraju krajeva, ruža – ma gdje ju posadite – mirisat će jednako slatko.