Na HRT stiže Slonko – nova igrano lutkarska serija za djecu

Na HRT stiže Slonko - nova igrano lutkarska serija za djecu
Foto: HRT

Na radost najmlađih gledatelja, na Hrvatsku televiziju uskoro stiže Slonko, nova igrano – lutkarska serija za djecu.

Priča prati plišanca Slonka, njegova prijatelja dječaka Jana i psića Šnjofa. Kroz zabavne pustolovine i posve obične, ali djeci atraktivne svakodnevne situacije ova vesela družina uči o svijetu oko sebe, kako biti dobar prijatelj, kako biti dobar prema sebi te kako ne naljutiti mamu i tatu. Slonko je nestašan i znatiželjan mali slonić koji je uvijek raspoložen za nove igre.

Igrano-lutkarska serija emitirat će se svako jutro na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u okviru programa za djecu Juhuhu. Prva epizoda je na rasporedu u subotu 1. svibnja u 7.45h.

Inače, svaku epizodu Slonka prati i tematski song koji može biti emitiran i zasebno kao video spot. Riječ je o veselim pjesmicama koje djeci na pristupačan i njima prilagođen način, šalju poruke određene epizode. Serija je edukativnog karaktera i namijenjena je djeci vrtićkoga uzrasta. Ukupno je 16 epizoda u trajanju od 8 minuta.

Seriju je za HRT proizvela producentska kuća LUX film d.o.o. Redatelj je Goran Ribarić, scenaristi su Lucija Klarić, Maja Ležaić i Goran Ribarić, direktor fotografije je Pavle Krnjaić. Scenograf i dizajner lutaka je Dražen Matijašević, a autor glazbe Frano Đurović. Uloge: Lav Hranjec, Franjo Kuhar, psić Coco i Dajana Čuljak. Urednica na HRT-u je Tanja Kirhmajer.

Sve epizode serije Slonko moći će se pogledati na web portalu i uz pomoć aplikacije Juhuhu.