Na Cvjetnom trgu održan tradicionalni Dan mimoza

Već tradicionalno, na Cvjetnom trgu i ove je godine javnozdravstvenom humanitarnom kampanjom obilježen hrvatski Dan mimoza ujedno i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

dan_mimoza

Kupnjom i prodajom mimoza podršku akciji dala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, naglasivši kako je brojka od 70 žena koje godišnje obolijevaju u Zagrebu od raka vrata maternice alarm svima da se odluče na cijepljenje čime se podiže kvalitetea života i zdravlja.

Ovu hvalevrijednu kampanju osmu godinu zaredom, uz podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, organizira Hrvatska liga protiv raka u suradnji s udrugama Zdravka i Sve za nju.

Cilj je istaknuti važnost nevladinih udruga u promicanju edukacije o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice te prikupljanja donacija za rad udruga putem prodaje mimoza. Jedan od važnijih ciljeva kampanje, čulo se, svakako je edukacija i informiranje građana, ponajprije mladih djevojaka, o prevenciji spolno prenosivih bolesti, posebice HPV-a.

U tjednu borbe protiv raka vrata maternice, građani se pozivaju da kupnjom grančice mimoze podrže rad na prevenciji ove zloćudne bolesti.

Foto: Zagreb.hr

Komentari