NA BUNDEKU OTVOREN FLORAART: Najveći hortikulturalni događaj u ovom dijelu Europe!

Na Bundeku je danas otvorena 52. Međunarodna vrtna izložba Floraart, najveći hortikulturalni događaj u ovom dijelu Europe.

Na više od 30 hektara parka Bundek predstavit će se dvjestotinjak domaćih i 18 inozemnih izlagača iz deset zemalja, odnosno iz Francuske, Italije, Mađarske, Belgije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Njemačke, Nizozemske, Slovenije i Švicarske.

Uz šezdesetak izlagača biljnog materijala, kaktusa, sjemena i supstrata, svoj program predstavit će i dvadesetak proizvođača zdrave hrane i proizvoda od ljekovitog bilja te dvadeset pet izlagača keramike, stakla, metalne i pvc galanterije. Bit će tu i proizvođači strojeva, komunalne opreme i opreme za dječja igrališta i vrtove te drvenih, kamenih kovinskih i betonskih proizvoda. Zatim proizvođača i distributera suhog svilenog i papirnatog cvijeća i pribora za cvjećarstvo te izlagača slika, kolaža i oslikanih marama na temu cvijeća.

Za potrebe Floraarta cjelokupan prostor Parka pretvoren je u veliku izložbu cvjetnih i ostalih kreacija. U sklopu priprema samo su zaposlenici Zrinjevca posadili oko 135.000 komada raznog cvijeća i bilja. Izlagači biljnog materijala postavili su pedesetak raznih cvjetnih instalacija koje konkuriraju za nagrade u kategoriji kreativni izraz u oblikovanju prostora, za što su dodatno posadili na tisuće raznih cvjetova i biljaka.

Spomenimo još da će u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta biti organizirano devetnaest stručnih predavanja i prezentacija, da će kazalište Tvornica lutaka izvesti ukupno četrnaest predstava za djecu u Floragradu, te da će u kupoli na zapadnom dijelu parka biti organizirano petnaest radionica.

Prodaja cvijeća, sadnica, sjemenja, raznog bilja, kaktusa i ostalog sadnog materijala organizirana je na nekoliko tisuća četvornih metara na zapadnom i istočnom ulazu u parka, dok je prodaja suvenira, raznih ukrasnih i unikatnih predmeta organizirana u velikom šatoru.

Kako bi posjetitelji lakše obišli izložbeni prostor, oko jezera besplatno će voziti električni vlakić.

Međunarodna vrtna izložba Floraart otvorena je do 14 svibnja i može se razgledati svakim danom 9 do 21 sat.

Osim redovnoj javnog gradskog prijevoza, do Floraarta ove godine vozi i besplatna autobusna linija od Mažuranićeva trga do Bundeka, sa stajalištem kod Botaničkog vrta.

Komentari