Na Bregani uhićeni Hrvat i Njemica, policija im u BMW-u našla automatsku pušku i streljivo

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Na graničnom prijelazu Bregana u subotu su uhićeni Hrvat i Njemica kojima je policija u vozilu pronašla automatsku pušku i 60 komada streljiva.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom i 39-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, priopćila je PU zagrebačka.

U subotu 11. travnja oko 10.20 sati osobnim automobilom marke BMW njemačkih nacionalnih registarskih oznaka osumnjičeni su se dovezli na Međunarodni cestovni granični prijelaz Bregana, a pri graničnoj kontroli i pregledu, policijski su službenici u automobilu uočili automatsku pušku i 60 komada streljiva.

Oboje su tad uhićeni i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su na za sada neutvrđen način nabavili automatsku pušku i streljivo, a koje su suprotno odredbama članka 9. stavka 1. i 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana imali u vozilu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.