MRVIČASTI CHEESECAKE s mileramom i borovnicama

MRVIČASTI CHEESECAKE s mileramom i borovnicama

Isprobajte odličan recept za cheesecake s borovnicama i finim, hrskavim posipom!

Sastojci:

  Podloga i posip:
  ▪ 200 g glatkog brašna
  ▪ 100 g mljevenog keksa
  ▪ 80 g šećera
  ▪ 215 g hladnog maslaca
  ▪ 1 žlica cimeta

  Nadjev od sira:
  ▪ 4 jaja
  ▪ 80 g šećera
  ▪ 2 vanilin šećera
  ▪ 1 limun šećer
  ▪ 1 kg svježeg sira / skute
  ▪ 400 g milerama
  ▪ 1 puna žlica gustina

  Voćni nadjev:
  ▪ 350 g borovnica
  ▪ 1 ravna žlica gustina

Priprema:

Kalup za torte (26 cm) obložite masnim papirom – dno i stranice. Neka stranice papira budu barem 2 cm iznad ruba kalupa jer Cheesecake tijekom pečenja raste, ali hlađenjem će splasnuti.

U veću zdjelu stavite brašno, mljevene kekse, šećer, cimet i na kockice izrezan maslac. Maslac rukama izmrvite u brašnu i keksima tako da dobijete mrvičastu smjesu.

Pola smjese lagano utisnite na dno kalupa i kratko zapecite – 10 minuta na 180°C.

Dok se podloga peče pripremite nadjev. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerima. Dodajte gustin i izmiksajte ga tako da uklonite sve grudice. Na kraju dodajte sir i mileram pa još jednom sve dobro izmiksajte.

Pripremljeni nadjev izlijte preko zapečene podloge (ne morate ju hladiti). Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite borovnice koje ste prethodno pomiješali s gustinom. Borovnice možete zamijeniti malinama, jagodama pa čak i džemom do nekih bobica.

Vrh Cheesecake torte posipajte ostatkom mrvičaste smjese. Cheesecake pecite 1 sat i 20 minuta na nižoj temperaturi od 160°C.

Pečeni Cheesecake ostavite 10 minuta u otvorenoj pećnici, a zatim ga ohladite na sobnoj temperaturi i u hladnjaku. Tek pečeni kolač je još malo drhtav, ali hlađenjem će očvrsnuti.

Mrvičasti cheesecake pripremila je naša suradnica Jannette čije recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a možete je pratiti i na FacebookuInstagramuTwitteru