Mladi entuzijasti pripremaju mjuzikl „Zeleno blago“ o Zagorju

Grupa mladih entuzijasta, redom rođeni Zagorci, vođeni idejom producent mjuzikla Svena Šamsa, okupili su se kako bi zajedničkim snagama stvorili mjuzikl o Hrvatskom zagorju. Trideset sudionika, od čega ih se dvadeset izmjenjuje na pozornici, čini cjelinu koja zajedničkim snagama pokreće ovaj projekt nazvan “Zeleno blago”. Jedinstvenost ovog projekta leži u činjenici da uz savjetnike sve rade volonterski, te da je scenarij nastao iz pera Katarine Špoljar, Svena Šamsa i Marijane Brcko samo za ovu priliku.

zagorci4_03092013_PR

Budući da se radi o mjuziklu, trebalo je okupiti ponajbolje zagorske mlade nade kako bi svojim glasovnim sposobnostima dodatno pridonijele ovom unikatnom glazbeno-scenskom doživljaju. Cijeli projekt ne bi se uspio realizirati bez Tihomira Kožine, koji je i autor glazbe i libreta, te mladog glazbenika Igora Martineka koji je glazbeni producent mjuzikla.

Osim Tihomira i Igora, u mjuziklu sudjeluju i ostali ponajbolji zagorski pjevači poput Dejana Roginića, Tomislava Puntarića, Semente Rajhard, a svoj pečat daje i student glume na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu, Matija Šakoronja, čiji su glumački partneri najmlađi glumci, dvoje iznimno talentirane djece – Eugen Bival i Dorotea Dolenec, te zagorski pjesnik Vladimir Šuk koji je odlično uprizorio njihovog djeda.

Probe i sastanci vezani uz stvaranje mjuzikla, traju od početka srpnja, a usporedno s intenzivnim pjevačkim probama i probama benda formiranim samo za ovaj projekt u studiju Igora Martineka, dogovarana su i razna sponzorstva i partnerstva.

Važno je spomenuti da je Krapinsko Zagorska županija na samome početku prepoznala potencijal ovog projekta, te se održava uspješna suradnja.

Za scenografiju, koja će biti rame uz rame scenografijama koje viđamo na predstavama u kazalištima diljem zemlje, projekt uživa svesrdnu pomoć stručnjaka za taj dio posla. Što se kostimografije tiče, valja spomenuti da će se šivati kostimi samo za ovu prigodu. Ono što zasigurno možemo očekivati na premijeri ovog mjuzikla početkom listopada je dobra zabava, ali i dojmljivo iskustvo o kojem će se još zasigurno dugo pričati.