Mladen Burnać snimio je cjelovečernji dokumentarno-glazbeni film o svom novom albumu

Matija Dedić i Mladen Burnać | Foto: Press

Zagrebački kantautor Mladen Burnać, snimio je cjelovečernji dokumentarno-glazbeni film o svojem novom albumu, naziva “Knjiga poezije”. Snimanje je održano proteklog mjeseca u elitnom zagrebačkom Westin hotelu.

Zanimljivost novoga albuma je da je snimljen samo sa dvije gitare, uz povremene birane glazbene goste, a oni su sama “krema” domaćih instrumentalista: Matija Dedić (klavir), Doris Karamatić (harfa), Matej Mihaljević (violina), Ivica Premelč (saksofon), Branimir Mihaljević (klavir), Julijana Alimoski (fluta), te Dragomir Herendić, virtuoz na gitari i aranžer albuma.

Mladen je autor glazbe i stihova na svih 15 pjesama.

U filmu će biti predstavljene sve nove pjesme, te razgovori sa svim gostima na albumu. Također, u njemu se pojavljuje i glumica Mila Elegović, te vrhunska balerina Leda Šeparović (živi i radi u Rusiji, a koja je ujedno i jedina hrvatica koja nastupa u slavnom Mikhailovskom teatru u Sankt Peterburgu. Redatelj filma je Marko Dimić.

Album (10-ti u karijeri), izići će zajedno sa izlaskom i filma, a svečana promocija se očekuje početkom studenog (ovisno o korona-situaciji). Mladen tako postaje i prvi domaći izvođač, koji je uz novi album odmah snimio i film o istom. Album je ovih dana najavljen singlom “Treba ti netko”.

Mila Elegović, Mladen Burnać, Doris Karamatić, Dragomir Herendić, Julijana Alimoski | Foto: Press
Mladen Burnać, Julijana Alimoski, Leda Šeparović, Dragomir Herendić | Foto: Press
Mladen Burnać, Branimir, Matej Mihaljević | Foto: Press