Ministar Ćorić: Od utorka znatno niže cijene goriva, benzin ispod 12 kuna!

Foto: Screenshot HRT

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a te govorio o aktualnostima vezanim uz opskrbu energentima i njihovoj cijeni.

“Svakog utorka imamo nove cijene goriva, one se računaju kao prosjek 5 dana prošlog tjedna. Ovaj tjedan je vis-a-vis cijena bio dobar u odnosu na prošli, cijene su pale na referentnim tržištima. Pored toga, koraci Vlade, odnosno naši koraci smanjenja dijela trošarina, s druge strane, ograničavanje marži i s treće strane, ukidanje zelene naknade, dovesti će do toga da ćemo od utorka znatno jeftinije točiti naše rezervoare. Dakle, što se tiče dizela, nešto iznad 12 kn, što se tiče benzina, odnosno, eurosuper, ispod 12 kn, što se tiče plavog dizela nešto malo iznad 8 kn. Dakle, značajno smanjenje u odnosu na prošli tjedan”, rekao je Ćorić.

Mogu li građani očekivati da će ovakve cijene potrajati? Imate li neka predviđanja?

“Metodologija je takva da onaj sljedeći utorak će zapravo ovisiti o ovom tjednu koji nas čeka. Nadamo se da će cijene stagnirati na ovoj razini, da neće doći do značajnijeg povećanja. U svakom slučaju, od utorka je situacija puno relaksiranija. Tome smo se i nadali, u tom smjeru je Vlada RH donosila mjere”, rekao je Ćorić.