Ministar Beroš: Od koronavirusa preminuo muškarac srednje dobi koji ranije nije bio bolestan

Vili Beroš
Foto: Screenshot HRT

Trenutno je zaraza koronavirusom potvrđena kod 1222 osobe, 372 osobe su hospitalizirane, 36 ih je trenutačno na respiratoru. Šesnaest osoba preminulo je od koronavirusa, a 130 ih je ozdravilo.

Dosad je obavljeno ukupno 11464 testiranja, 617 u posljednja 24 sata.

“Imamo jednog novopreminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti, a radi se o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Stožera civilne zaštite danas u 14 sati.

“Ponosni smo na sve građane koji slušaju upute i čuvaju druge. Međutim, moram vam reći da u ovoj infekciji ne spašavamo sami sebe, upravo spašavamo druge, i tu je bit ove solidarnosti. Želim vam isto tako reći da su naši rezultati dobri, linija je i dalje linearna, međutim, ne smije biti mjesta za opuštanje. Ako želimo da ova ugroza kraje kraće, moramo izdržati, moramo biti dosljedni i moramo se pridržavati mjera Stožera civilne zaštite”, rekao je Beroš, prenosi HRT.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je uputu o smanjivanju putovanja za građane koji žele doći u domovinu tijekom Uskrsa. I dalje vrijedi preporuka HZJZ-a o ograničavanju putovanja, i iz inozemstva i u inozemstvo, te unutar Hrvatske.

Komentari