MINI PITE OD LIMUNA: Jednostavan i ukusan desert, bez pečenja

Mini pite od limuna

MINI PITE OD LIMUNA pripremaju se bez pečenja. Podloga je od keksa, a fini, osvježavajući nadjev od limuna i krem sira.

Sastojci:

  Podloga od keksa:
  ▪ 300 g mljevenog keksa (Mc’Vities, Petit Beurre i sl.)
  ▪ 190 g maslaca
  ▪ 4 žlice mlijeka
  ▪ 1 žlica meda
  ▪ 1 žličica arome vanilije

  Lemon curd:
  ▪ 1 jaje
  ▪ 1 žutanjak
  ▪ sok i korica od 2 manja limuna
  ▪ 100 g šećera
  ▪ 40 g maslaca

  Ostalo:
  ▪ 100 g krem sira

Priprema:

Maslac otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s keksima, medom i mlijekom. Smjesu od keksa ravnomjerno rasporedite i utisnite u silikonske kalupe za mini pite. Kalupe prethodno svakako namastite. Kako bi podloge od keksa lakše izvadili, napunjenje kalupe spremite u zamrzivač dok podloga ne očvrsne. Nakon toga ćete ih bez problema izvaditi iz kalupa.

Za pripremu kreme od limuna jaje, žutanjak i šećer miksajte dok ne dobijete gustu smjesu svijetle boje. Prebacite smjesu u posudu za kuhanje pa dodajte limunov sok i koricu.

Kremu od limuna kuhajte na laganoj vatri cca 10 minuta uz stalno miješanje drvenom kuhačom. Pred kraj kuhanja, kada se krema već zgusne, dodajte na kockice narezan maslac. Na ovom linku možete pročitati više savjeta o pripremi kreme od limuna – Lemon curda!

Ohlađeni lemon curd pjenjačom izmiješajte s krem sirom.

Podloge od keksa pažljivo izvadite iz silikonskih kalupa te ih napunite kremom od limuna i sira. Mini pite spremite u hladnjak da se krema rashladi, a tortice da malo otpuste.

Ovaj fini jesenski desert pripremila je naša suradnica Jannette čije recepte možete pronaći na web stranici Slatki svijet, a možete je pratiti i na FacebookuInstagramuTwitteru

Komentari