Milanović primio učenike XV. gimnazije, osvajače medalja na informatičkoj olimpijadi

Milanović primio učenike XV. gimnazije, osvajače medalja na informatičkoj olimpijadi
Foto: Ana Marija Karić / Ured predsjednika RH

Povodom početka nove školske godine i kako bi im čestitao na uspjehu na informatičkim natjecanjima, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je učenike XV. gimnazije Zagreb.

Riječ je o učenicima koji su osvojili medalje na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj od 19. do 25. lipnja 2021., a veliki uspjeh postigli su i na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 1. do 5. rujna 2021. održala u Zagrebu.

Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu medalju Vito Anić, a Krešimir Nežmah je osvojio brončanu medalju. Jednako uspješni bili su i na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, održanom online u Zagrebu, na kojem je nastupilo 48 natjecatelja iz 11 zemalja.

Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni pobjednik ovog natjecanja je Dorijan Lendvaj, a zlato je osvojio i Patrick Pavić, srebrni je bio Krešimir Nežmah, a Vito Anić osvojio je brončanu medalju.

Osim osvajača medalja na informatičkim olimpijadama na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i mentor učenika hrvatske informatičke reprezentacije i ravnatelj XV. gimnazije prof. savjetnik Nikola Dmitrović i odgovorni voditelj, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.