Milanović: Predsjednik Tuđman u Zagrebu nema dostojan trg

“Danas u Zagrebu predsjednik Tuđman nema dostojan trg”, rekao je premijer Zotan Milanović, govoreći na današnjoj promociji polaznika Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”, održanoj u povodu Dana državnosti.

zoran_milanovic_vojska

U svom obraćanju nazočnima premijer Milanović je podsjetio na ulogu prvoga hrvatskog predsjednika i zapovjednika Hrvatske vojske dr. Franje Tuđmana, rekavši pritom da je on bio “političar koji je vodio jednu stranku, izvršnu državnu vlast u državi i na to mjesto ga je izabrao hrvatski politički narod”.

“Danas u Zagrebu predsjednik Tuđman nema dostojan trg”, naglasio je Milanović.

Milanović smatra da neke kočnice u nama i dan danas ne dopuštaju da se dogovorimo oko osnovnih i na oko banalnih stvari.

“To su stvari koje među nama ne bi trebale stvarati nikakve razlike. U glavnom gradu Hrvatske to još uvijek nemamo”, rekao je Milanović.

Podsjećajući kako je hrvatski politički narod na referendumu odlučio da se Hrvatska razdruži od bivše Jugoslavije, Milanović je kazao da hrvatska državnost seže u Srednji vijek i prostire se stoljećima do današnjeg dana i 1991. godine i herojskog Domovinskog rata u kojem su brojni građani stali na branik Domovine.