METEOROLOZI NAJAVILI PROMJENU: Dolazi kiša, grmljavina i osjetan pad temperature!

Kiša
Ilustracija | Foto: Pxhere

Pred nama je stabilan, sunčan i ugodno topao vikend. Na kopnu će i ponedjeljak još biti pretežno sunčan, s jutarnjom svježinom, ponegdje i maglom, te mnogima ugodnom dnevnom toplinom.

“Stabilnom vremenu doći će kraj u utorak poslijepodne, kada će se sa sjevera jače naoblačiti uz kišu, pa i grmljavinu, te osjetan pad temperature zraka i umjeren sjeveroistočni vjetar. No već o četvrtka opet raste vjerojatnost za više suhog i sunčanog vremena”, prognozira za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

METEOROLOZI NAJAVILI PROMJENU: Dolazi kiša, grmljavina i osjetan pad temperature!
Foto: DHMZ

Na Jadranu će sunčano i vrlo toplo, mjestimice čak i vruće biti sve do srijede, kada dolazi izražena promjena vremena, najprije na sjeverni Jadran, a u noći na četvrtak i sve do juga zemlje. Pljuskovi praćeni grmljavinom bit će česti, a moguće je i nevrijeme. Nakon umjerenog juga od srijede će zapuhati jaka, na udare i olujna bura, a temperatura će se sniziti.

Zoran Vakula najavljuje da će se u četvrtak u Dalmaciji vrijeme naglo promijeniti – temperatura se osjetno sniziti, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerojatno i nevrijeme. Ako ono i izostane – bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna.

Komentari