Međunarodno priznanje hrvatskom ICT karijernom savjetniku Vjeranu Bušeliću

Vjeran Bušelić, viši predavač ivoditelj Centra za karijerno savjetovanje NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ), osvojio je prestižno priznanje za izvrsnost “Certificte of Excellence” za najboljeg podržavatelja studentskih karijera.

vjeran_buselic

Radi se o značajnoj međunarodnoj konferenciji visokog školstva: “Oxford Summit of Leaders” koja je nagradila Bušelića za uspješan i kontinuirani rad sa studentima na unapređenju njihovih vještina i brzom zapošljavanju, objavljeno je na web stranici Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

Među aktivnostima koje je organizator prepoznao i nagradio je svakako natjecanje studenata u razvoju mobilnih aplikacija: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) – projekt koji je postao vrlo popularan u hrvatskoj studentskoj, sveučilišnoj i poslovnoj ICT zajednici jer studentima pruža vrijedna praktična znanja kako bi se mogli uspješno natjecati na tržištu rada.

Tu su još i klasična individualna savjetovanja, osiguravanje direktnih kontakata s predstavnicima poslovne zajednice, organiziranje i vođenje mjesečnih foruma s gostujućim predavačima iz poslovnog svijeta, promicanje karijernog razvoja u akademski nastavni program te aktivno sudjelovanje u relevantnim aktivnostima učilišta i u studentskim udruženjima.

Konferencija je trajala od 12. do 15. listopada 2014. i okupila je više od 150 predstavnika akademskih zajednica, znanstvenika, istraživača i investitora iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg skupa bila je “Znanost i obrazovanje – inovativni modeli razvoja”, a Bušelić je nastupio na panelu “Učinkovite forme obrazovanja, znanosti i integracije s poslovanjem” s izlaganjem na temu: “Kako pomoći studentima da postanu uspješni? – Na sve moguće načine!”

“Drago mi je što je jedna prestižna međunarodna ustanova prepoznala rezultate koje smo postigli na TVZ-u. Naime, Tehničko veleučilište ne samo da obrazuje studente nego ih aktivno potiče u rješavanju realnih situacija na tržištu, što iz godine u godinu potvrđuje kompetitivnu vrijednost našeg obrazovanja. Osobno, studentima uvijek nastojim pružiti više od klasičnog obrazovanja te ih nastojim dodatno motivirati da se na vrijeme zainteresiraju za svoju budućnost i izgradnju uspješne karijere. Svoju ulogu karijernog ICT savjetnika shvaćam ozbiljno, no ipak ne preozbiljno jer u protivnom ne bih uživao toliko studentsko povjerenje i podršku” – izjavio je Vjeran Bušelić.