Medicinska sestra u Vinogradskoj zatekla dvoje pacijenata u ljubavnom klinču

Foto: ZG express

U jednoj od soba bolnice u Vinogradskoj medicinska sestra je, obavljajući redovnu vizitu, zatekla dvoje pacijenata u ljubavnom klinču.

Kako piše Jutarnji list, u ljubavnu avanturu u bolnici upustili su se markantni 34-godišnji Zagrepčanin i još markantnija, pet godina starija Splićanka. Kad je medicinska sestra ušla u sobu te ih upozorila da krše bolnički kodeks i da bi mogli biti izbačeni s odjela, oni su je grubo izvrijeđali. Na koncu je morala intervenirati policija.

Dvojac je odveden u policijsku postaju, a Općinski sud ih je nedavno kaznio svako sa 600 kuna te im naložio plaćanje po 200 kuna sudskih troškova.

Osim samog nedjela, protiv 34-godišnjaka je podnesen i optužni prijedlog jer je liječnici koja je pristigla na poziv sestre kazao: “Ti ćeš biti kriva kad ću morati ležati 19 mjeseci u zatvoru, zapamtit ćeš me k***o. Tužit ću vas!”

I Splićanka je počela vrijeđati liječnicu, govoreći joj: “J***m ti mater k***o jedna, ti ćeš nas izbaciti.”

Medicinska sestra je na sudu ispričala što se dogodilo tog dana.

“Bilo je to prošle godine. Oni su bili u potpunosti goli. Rekla sam im da je to zabranjeno u prostoru bolnice jer da time krše kodeks te da će biti disciplinski otpušteni. Počeli su na to negodovati i vikati. Pa je došla doktorica, a pacijenti su je vrijeđali. Oboje su bili izrazito agresivni. Cijeli odjel je čuo buku pa su se drugi pacijenti uznemirili. Pozvale smo zaštitare, a potom i policiju, s kojima su napustili bolnicu”, kazala je.

Svjedočila je liječnica koju je medicinska sestra pozvala u pomoć.

“Uzela sam njihove povijesti bolesti. Vidjela sam da su dva dana prije toga došli na liječenje. Pa sam otišla do njih i pozvala ih u ambulantu. On je bio izrazito agresivan, a oboje su me i vrijeđali”, rekla je liječnica.