MEDALJA ZA HRVATSKU: Rea Hraski osvojila broncu u spustu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih

SKIJANJE: Rea Hraski osvojila je brončanu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih
Foto: HSSG

U talijanskoj provinciji Sondrio jučer su svečano otvorene Zimske olimpijske igre gluhih, a već prvog dana Hrvatska ima brončanu medalju u skijanju.

Naša najbolja gluha skijašica Rea Hraski osvojila je brončanu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih. Zlatnim odličjem okitila se Ruskinja Elena Yakovishina, dok je srebro pripalo Terezi Kmochovai iz Češke.

SKIJANJE: Rea Hraski osvojila je brončanu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama gluhih
Foto: HSSG

“Uvjeti na stazi su bili dosta teški, jako je padao snijeg, ali bila sam fokusirana i sve je prošlo dobro. Stvarno sam presretna zbog te medalje, prošle sam Olimpijske igre propustila zbog ozljede i otada sam puno radila i puno sanjala o ovoj medalji. Trud se isplatio. Ogromno hvala svima koji su me podržavali u tome”, rekla je Rea Hraski.

Rea će nastupiti i u drugim disciplinama, pa je tako već sutra, 14. prosinca, na rasporedu kombinacija, 15. prosinca super G, 17. prosinca veleslalom i 18. prosinca slalom.

Na završnim pripremama uoči ZOIG, Reinom timu priključio se bivši hrvatski skijaš, Natko Zrnčić Dim. Prihvatio je poziv Reinog tate, Željka, da im pomogne u pripremama i ostvarivanju što boljeg rezultata.

“Jako smo sretni osvojenom brončanom medaljom na Olimpijskim igrama gluhih. Rea je danas odlično odvozila unatoč teškim uvjetima na stazi i snijegu koji je jako padao. Mislim da je to prva medalja nakon 12 godina na ZOIG., tako da svaka čast Rei, cijelom timu i njenom tati Željku. Cijela ekipa je odradila sjajan posao i jako smo ponosni i sretni. Fokusirani smo dalje na druge utrke koje nas očekuju, već sutra je kombinacija, u nedjelju super G. Dat ćemo sve od sebe i u tim utrkama pa možda dođe još koja medalja”, rekao je Natko Zrnčić Dim.

Komentari