Marin Kamenički dobio 4 i pol godine zatvora! Ilicom je vozio 195 na sat i usmrtio dvije žene

Na suđenju koje je održano iza zatvorenih vrata Marin Kamenički proglašen je krivim i osuđen na četiri i pol godine zatvora za izazivanje prometne nesreće u Ilici u kolovozu 2018. godine, objavio je HRT.

U nesreći su poginule dvije ženske osobe, a policija je utvrdila je se Kamenitički sportskim Mercedesom kretao se brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina vožnje ograničena na 50 kilometara na sat

Sutkinja je pročitala presudu, detaljno objašnjavajući kako se dogodila nesreća koju je izazvao optuženi Marin Kamenički.

U izrečenu kaznu uračunava se to što je proveo u uhićenju i istražnom zatvoru, od 28. kolovoza do 3. listopada 2018.

Optužnica je teretila Marina Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada Zagreba.

Tom prilikom kretao se brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina vožnje ograničena na 50 kilometara na sat.

Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim je vozilom udario u Opel Astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, a koja je preminula do dolaska hitne pomoći.

U sudaru je poginula i Laura Stelio, koja se nalazila na suvozačkom sjedalu Mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario Renault Clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka.