MAKSIMIRSKE JESENI: Kreativne radionice, zabava i besplatan ručak za građane starije životne dobi

Otvorene 15. Maksimirske jeseni, međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi
Slika s otvaranja prošlogodišnjih Maksimirskih jeseni | Foto: Zagreb.hr

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, XVI. Maksimirske jeseni, i ove će se godine održati u parku Maksimir.

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno-umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji koja će se održati u utorak, 17. rujna s početkom u 10:00 sati.

Više od tisuću umirovljenika imat će priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkom programu, a svi su pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim pregledima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida, sluha i još ponešto.

U kulturo-umjetničkom program nastupiti će brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održat će se i natjecanje u slikanju. Također, posjetitelji će moći sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama, razgledati izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije, te uživati u jutru poezije u paviljonu Jeka.

U sklopu programa umirovljenici će se moći natjecati i u zabavnim sportskim disciplinama, kao što su – ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike tradicionalno organiziran besplatan ručak i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Manifestacija se realizira u suradnji i partnerstvu javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.