Ludwig Bauer večeras predstavlja knjigu “Toranj kiselih jabuka”

Nakladnička kuća AGM d.o.o. poziva sve ljubitelje knjige i književnih okupljanja na tribinu “Pisci u izlogu” koje će se održati 11. veljače u 18.00 sati u knjižari Teslina 7. Ovoga puta svoju knjigu “Toranj kiselih jabuka” predsatvit će Ludwig Bauer.

ludwig-bauer

Toranj kiselih jabuka u izdanju Frakture od svih se dosadašnjih Bauerovih knjiga razlikuje po tome što je pripovjedačevo ja autobiografsko. Do sada se Bauer redovito poigravao, ne samo ich formom već i miješanjem stvarnih činjenica iz svoga života s onima izmaštanima. U Tornju kiselih jabuka upoznajemo moćnog i snažnoga pripovjedača koji kroz vlastitu sudbinu i sudbinu svoje obitelji ispisuje upečatljivu sliku života u drugoj polovini dvadesetoga stoljeća.

Glavni junak romana odrasta i sazrijeva u turbulentnim vre­menima, u doba stalnih promjena, u kojima se i on mijenja od znatiželjnog i zaigranog dječaka preko nabusitog mladića, inteligentnog studenta i čovjeka u potrazi za srećom u inozemstvu do ozbiljnog supruga, prolazeći raznim gradovima: Vukovarom, Siskom, Makarskom, Zagrebom, Parizom, Bratislavom, Pragom…

Toranj kiselih jabuka malo je remek-djelo Ludwiga Bauera kroz koje se mnogo bolje razumiju njegovi prethodni nagrađivani romani Kratka kronika porodice Weber, Zavičaj, zaborav, Biserje za Karolinu i Karusel.

Dođite i uživajte u ljepoti čitanja!