LOŠE VRIJEME MIJENJA PLANOVE: Winelovers’ Street festival seli iz Kurlčeve u zatvoreni prostor

Winelovers' Street festival
Foto: Press

Kao što smo već pisali, dvodnevni vinski festival Winelovers’ Street ove se godine ponovo održava u Zagrebu, i tu u četvrtak i petak, 5. i 6 srpnja, ali ne na planiranoj lokaciji u Kurelčevoj ulici, nego u Europskom domu, Jurišićeva 2. Razlog je, naravno, najavljeno loše vrijeme.

Od 17 sati pa sve do ponoći posjetitelji će moći uživati u ponajboljim hrvatskim vinima, živoj glazbi, plesu i urbanim igračkama.

Winelovers’ Street festival u Europskom domu bit će nezaobilazna destinacija zagrebačkih ljubitelja vina, ali i događanje koje već nekoliko godina za redom uspješno pozicionira Zagreb na kartu vinskog turizma. O tome svjedoči brojka od preko 2000 posjetitelja koji su sudjelovali na festivalu prošle godine.

Prvi dan festivala, u četvrtak, 3. srpnja, posjetiteljima će se predstaviti vinarije kontinentalne Hrvatske: Kunčić, Petrač, Budinščak, Đurinski, Kezele, Ilovčak, Mikša, Trdenić, Miklaužić, Voštinić-Klasnić, Florijanović, Jaram, Feravino, Kutjevo, Perak, Bartolović i Svijetli dvori. U petak se družimo sa vinarima Istre i Dalmacije, kušajući vina Anđelini, Zigante, Belaj, Fiolić, Matković, Putnikovići i Sagul. Oba festivalska dana prilika su za uživanje u domaćim sirevima Mliječno s potpisom.

Na festivalu će biti predstavljeno preko 80 vinskih etiketa, a pjesme i plesa nikako neće nedostajati – s nama će se tradicionalno družiti rasplesana ekipa iz udruge Back To Swing, u pratnji live dueta širokog repertoara jazz, blues, rock i swing glazbe. Dodatna festivalska atrakcija bit će četiri interaktivne urbane igračke, autorsko djelo umjetnika Aleksandra Battiste Ilića. One pozivaju na akciju, provociraju, komuniciraju i prenose informaciju putem fotografija kao javna umjetnost koja šalje poruku putem društvenih mreža.

Ulaz na festival je besplatan, a vino se može degustirati po popularnoj cijeni od 15 kuna za čašu. Radno vrijeme festivala je od 17 sati do ponoći, a vrijeme od 17 do 18h rezervirano je za business-to-business susrete ugostiteljskog sektora i vinara.