Lora Cepetić zaradila izravan ulazak u polufinale MasterChefa!

Lora Cepetić vještom replikom složenog jela zaradila izravan ulazak u polufinale MasterChefa!
Foto: Nova TV

Znamo kojeg ćemo kandidata sigurno gledati u polufinalu MasterChefa. Vještom replikom složenog jela chefa Matije Bregeša, svoju ulaznicu za polufinale zaradila je Lora Cepetić.

Može to zahvaliti i svom crvenom timu koji je kuhao bolje od plavog, pa time i dobio priliku boriti se za preskakanje stepenice.

“Ostaje žal što ne idemo u borbu za polufinale, ali netko do svog cilja dođe težim putem, tako i nas troje”, komentirala je Maja Šabić koja je vodila gubitnički tim u gastroduelu koji se održao u Trogiru, u profesionalnoj kuhinji restorana chefa Stjepana Vukadina “Il Ponte”.

Osim što su se natjecali za pripremu boljih jela u gastroduleu, kandidati su dobili i priliku napraviti potencijalno jelo koje bi moglo završiti na karti “Il Pontea”. A to je pošlo za rukom Maji Jalšovec koja je pripremila sipu i bob za crveni tim. “Vrlo je jednostavno, ali jako je ukusno”, osvrnula se Maja na svoje jelo.

Kada je došao trenutak natjecanja za imunitet, kandidati su ispred Stjepana, Melkiora i Damira vidjeli tri zvona ispred žirija. Velika je nagrada bila u igri, pa im je i izazov bio ponešto teži.

“Bit će gusta borba, Lora je dosta borbena i svakom zadatku pristupa ozbiljno, kao i Leo. Svi troje će dati sve od sebe”, rekla je Maja Šabić.

“Svi smo očekivali da će biti teško, ali baš teško za tri zvona, to nismo očekivali”, kazala je Lora kad je vidjela koliko ih posla očekuje.

Njihov izazov bio je replicirati jelo jednog od najinovatinvnijih chefova Matije Bregeša koji je već s 28 godina dobio Michelinovu zvjezdicu. “Baš bih voljela raditi s takvom osobom i u kuhinji takve osobe”, rekla je Lora.

Ubrzo su saznali što se nalazi ispod zvona, a Leo je bio pun pitanja i kad je vidio jelo i kada ga je kušao. “Već vidim da će to biti teško replicirati”, kazao je Leo.

Za čitanje recepta imali su dvije minute, a za kuhanje 120 minuta te su kuhali bez pomoćnika. “Smatramo da sami morate doći do polufinala”, objasnio im je Melkior nedostatak pomagača. No, kandidati s galerije nisu se baš u svakom trenutku mogli suzdržati i prešutjeti savjet koji su željeli izreći.

Po završetku vrućih 120 minuta, Maji je nedostajala jedna komponenta na jelu. “Nisam stigla staviti jestivo cvijeće”, rekle je Maja, a isto je na svom jelu primijetio i Leo. “Možda mi fali još malo soli u pestu, ali nadam se da će ostali izvući jelo”, objasnio je Leo koji je silno želio biti sigurno ime polufinalista.

“Jako želim polufinale i dat ću sve od sebe. U jednu ruku dobiješ sigurnost i odmaraš se. Lijepo je osvojiti direktnu ulaznicu za polufinale”, obrazložio je on svoju želju. Ali zadnju riječ imali su žiri i gost kuhar koje je trebalo zadiviti.

“Kad podvučemo crtu, odlično ste to napravili”, rekao im je chef Matija. “Jedna juha bila je podosta slana. Slano dobivamo iskuhavanjem, kao i jakost same juhe. Razlika je između moćnog i slanog. Poanta je u tome da probamo sve komponente zajedno i onda dolazi do balansa. Ako ste probali samo juhu, i učinila vam se slanija, to vas je moglo prevariti”, rekao je Matija.

Kod gotovo svih Majinih komponenti bila je neka greška te joj je chef dao ocjenu šest. Istu je ocjenu dao i Leu: “Panakota je imala previše želatine pa je bila dosta čvrsta. Majoneza blizu uspjeha, terina malo preniska i juha dosta slanija. Lignja je odlično narezana i začinjena, ali maslina prekrupno izrezana”.

Najbolju je ocjenu kao i komentar od chefa Matije dobila Lora. “Terina je bila odlične visine. Juha je bila premalo moćna i previše je u njoj bilo ulja. Lignja je bila mrvicu deblje narezana nego kod ostalih. Umak je bio jako dobar, maslina odlične teksture. Bilo je malo problema s veličinom kod šljive, ali sve u svemu bilo je super”, rekao joj je i dao ocjenu sedam.

Iako je Lora krenula s prednosti nakon što su čuli ocjene gosta kuhara, dalje je rezultat između nje i Lea bio izjednačen, sve dok Stjepan nije otkrio svoje ocjene. “Lora čestitamo, dobrodošla u top tri, dobrodošla u polufinale”, kazao joj je Stjepan. “Za bod sam ga pobijedila. Ne mogu vjerovati. Ja sam pobijedila Lea”, rekla je.

“Imali ste iznimno težak zadatak i svi troje ste ga dobro odradili”, istaknuo je Damir dodavši da su žiriju osvijetlili obraz na ovako teškom zadatku.

“Očekivan je ishod. Svi smo vidjeli da je Lora bolje funkcionirala na radnoj jedinici, da je imala gotovo sve prije nego ostali”, komentirao je Marko Kolak.

“Ponosna sam na sebe, mislim da smo odradili jako velik zadatak. Imam običaj kad završimo s kuhanjem, zapisati si neke bilješke, neke cake. Tip sam koji uči kroz pisanje i to mi je najjednostavnije”, ispričala je te dodala da su njezini snovi ostvareni, jer se do sada u MasterChefu već dosta transformirala.