LOPOV “OPĆE PRAKSE”: Provaljivao u vjerske objekte, razbijao izloge, obijao automobile, krao novčanike…

Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje da je počinio seriju krađa, a omiljena meta su mu bili vjerski.

Sumnja se da je između 3. rujna 2019. godine i 10. veljače 2020. godine u pet navrata provalio u vjerske objekte na području Maksimira, Medveščaka i Centra te otuđio novac dok je u još tri navrata pokušao provaliti u vjerske objekte na području Medveščaka, Maksimira i Novog Zagreba, no u svojoj namjeri nije uspio, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Sumnja se i da je 1. prosinca 2019. godine počinio krađu u vjerskom objektu u Centru otuđivši prijenosno računalo, novac i druge predmete dok je 4. siječnja 2020. godine iz drugog vjerskog objekta, također na području Centra, otuđio novac i razne druge stvari.

Međutim, vjerski objekti nisu bili njegova isključiva meta. Naime, 10. studenoga 2019. godine oko 14 sati u Centru u Ulici Kaptol, sumnja se, osumnjičeni je ušao u prostorije poduzeća, iskoristio odsutnost zaposlenice i iz njene torbice otuđio novčanik s novcem i dokumentima.

Još jednu krađu, sumnja se, počinio je 22. siječnja 2020. godine između 14 i 15 sati na način da je u Šubićevoj ulici ušao u prostorije poduzeća i iz garderobnog ormara otuđio novčanik s novcem i bankovnim karticama. Tada je, sumnja se, dvadesetak minuta nakon krađe, na bankomatu u Maksimirskoj ulici otuđenom bankovnom karticom pokušao podignuti novac, no u tome nije uspio.

Sumnja se i da je provalio u ugostiteljski objekt na Maksimiru i to 18. siječnja 2020. godine u Šubićevoj ulici gdje je podesnim predmetom razbio staklo izloga i otuđio novčanik s novcem i mobitel, dok je između 1. i 2. veljače 2020. godine u Šubićevoj ulici tjelesnom snagom izbio staklo izloga, kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, no po aktiviranju zvučnog alarma odustao je od daljnje namjere ništa ne otuđivši.

Njegova meta bila je i torba sa sportskom opremom ostavljena na vidljivom mjestu u osobnom automobilu marke Toyota Yaris, zagrebačkih registarskih oznaka, u koji je, sumnja se, provalio 28. siječnja između 14.30 i 16.45. sati u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Tada je podesnim predmetom razbio zadnje bočno staklo i kroz nastali otvor otuđio torbu.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 10.950 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

Komentari