LJETNO KINO TUŠKANAC: U nedjelju besplatni filmovi i kokice za sve!

Ljetna pozornica Tuškanac
Ljetna pozornica Tuškanac | Foto: Fantastic Zagreb Film Festival

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac u nedjelju će se, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održati filmsko druženje u sklopu europske kampanje #EUandME.

Ulaznice se neće naplaćivati, a u najavi događaja stoji i da sudionike ovog događaja “čeka duboki hlad Tuškanca, odlični filmovi i besplatne kokice”.

Bit će prikazan dugometražni filma “Knjižara” (“The Bookshop”), s Emily Mortimer i Billom Nighyem u glavnim ulogama, u režiji Isabel Coixet, a prije te projkecije bit će prikazani kratki filmovi iz #EUandME kampanje.

Riječ je o filmovima koje su snimili renomirani europski redatelji, među kojima i nagrađivani hrvatski filmski redatelj Dalibor Matanić, a govore o svakodnevnim prednostima, koje je svim svojim građanima omogućila Europska unija.

Kampanju #EUandME Europska je komisija pokrenula 2018. godine, s fokusom na mlade od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a te o pravima koje uživaju kao njegovi građani.

Cilj kampanje je, također, upoznati mlade s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija.

Više od godinu dana mladima se u sklopu ove kampanje predstavljaju vrijednosti i pogodnosti EU-a, s naglaskom na pet područja koje obuhvaćaju njihove interese – mobilnost, digitalna tehnologija, vještine i poslovanje, održivost i prava.

I. Majić

Komentari