Ljetni diskont kulture nudi predstavu “Zoološka priča”

zoo-pricaLjetni diskont kulture Centra za kulturu Trešnjevka u četvrtak u 20:30 nudi “Zoološka priča”, predstavu samo za odrasle.

Priča je to o čovjeku naviknutom na samoću, koji započinje razgovor sa drugim čovjekom na klupi u Central parku u New Yorku, i na kraju ga nagovara da sudjeluje u činu nasilja.

Dvojica mladića. Ne poznaju se. Jedan ima nož, obojica imaju svoju priču. Tko će preživjeti susret s drugim i sa samim sobom? Suradnju s Umjetničkom akademijom u Osijeku otpočinjemo predstavom „Zoološka priča“ koja je nastala kao ispit druge godine preddiplomskog studija glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorskim vodstvom Zijada Gračića i Majkla Mikolića.

Kombinirajući realistično i elemente apsurda, Albee je napisao kratak ali slojevit komad koji se bavi problemima ljudske izolacije, usamljenosti, klasne diferencijacije. On se fokusira na potrebe ljudi da prihvate i razumiju međusobne razlike.

“Zoološka priča” postala je omiljena na sveučilištima, u malim kazalištima i nastavila šokirati te duboko djelovati na publiku širom svijeta.

Ulaz je diskontnih deset kuna.