Lenjin nije umro od sifilisa, a ni od moždanog udara…

Lenjin nije umro od sifilisa, a ni od moždanog udara...

Vođa Oktobarske revolucije i prvi sovjetski lider Vladimir Iljič Lenjin nije umro prirodnom smrću, tvrdi američki profesor Philip A. Mackowiak sa Sveučilišta Maryland u Baltimoru.

Mackowiak u svojoj knjizi “Dijagnostika divova: Rješavanje medicinskih misterija trinaest pacijenata koji su promijenili svijet” tvrdi da je Lenjina 1924. otrovom cijanidom ubio njegov nasljednik na čelu SSSR-a Josif Visarionovič Staljin.

Mackowiak objašnjava da i nakon devedeset godina od smrti boljševičkog lidera njegov odlazak ne prestaje zanimati znanstvenike. Zato je on odlučio opsežnom medicinskom studijom otkriti pravi uzrok prerane Lenjinove smrti.

Lenjin je umro nekoliko mjeseci pre 54. rođendana, a Mackowiak tvrdi da, prema onome što se o njegovom životu i bolesti zna, Lenjin nije umro od moždanog udara, arteroskleroze, niti od posljedica sifilisa, kako se vjerovalo.

Analizom i eliminacijom mogućih uzroka smrti, profesor Mackowiak je došao do zapanjujućeg otkrića – da je veliki sovjetski vođa otrovan cijanidom, a da je za to najvjerojatnije krivac Staljin.