Lakovjerni muškarac (62) prevarantima uplatio 13.000 eura, evo kakvu su mu priču prodali

Foto: Pixabay

Muškarac (62) s područja Nove Gradiške nova je žrtva prevaranata koji putem društvenih mreža plasiraju lažne ponude za ulaganje u u trgovinu naftom i kriptovalutama.

“Naime, 62-godišnjak sa područja u nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška je tijekom rujna u više navrata putem društvenih mreža kontaktirao sa nepoznatom osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik inozemne brokerske kuće. Neznanac je oštećenog uvjerio da će, ako uloži novac u trgovinu na određenoj trgovinskoj platformi, ostvariti znatnu dobit te će mu se s vremenom povećati novčana investicija. Oštećeni 62-godišnjak je povjerovao neznancu i po njegovim uputama u nekoliko navrata uplatio iznos iznad 13.000,00 eura, ovlastivši navedenu nepoznatu osobu da za njega ulaže novčana sredstva u trgovinu naftom i kriptovalutama. Nepoznata osoba je također lažno uvjerila 62-godišnjaka da je njegova zarada porasla na iznos iznad 150.000,00 eura”, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Oštećeni je shvatio da je prevaren kada je pokušao podići novac, odnosno nije mu omogućena isplata novca ili bar dijela novca, već je nepoznata osoba tražila da nastavi sa daljnjim uplatama. Nakon toga o svemu je obavijestio policiju.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela te podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijska uprava brodsko-posavska apelira na građane da budu oprezni u vezi s investicijskim ulaganjima kako ne bi postali žrtva kaznenog djela

Policija je građanima uputila tri važna savjeta:

1. Ako se odlučite za način trgovanja koji uključuje unosne investicijske mogućnosti, prije svega se dobro informirajte o rizicima te koristite provjerena i registrirana investicijska društva.

2. Ne nasjedajte lako na brzu dobit i sigurnost investicije, te aspekt žurbe da je ponuda dostupna samo vama u kratkom vremenu, a prije uplate zatražite nepristrani financijski savjet.

3. Budite sumnjičavi, zaštitite se i saznajte više o računalnim prijevarama Internet prijevare, te također pogledajte savjete na informativnom letku.