KUPUJMO HRVATSKO: Tradicionalna manifestacija danas i sutra na Trgu bana Jelačića

KUPUJMO HRVATSKO: Tradicionalna manifestacija danas i sutra na Trgu bana Jelačića
Foto: Zagreb.hr

Danas i sutra na glavnom zagrebačkom trgu održava se tradicionalna dvodnevna manifestacija Kupujmo hrvatsko kojoj je cilj promocija nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Manifestaciju koja se održava u organizaciji Hrvatske gospodarske komore otvorila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

“Hrvatska gospodarska komora više od dva desetljeća akcijom „Kupujmo hrvatsko“ potiče domaću proizvodnju i promovira domaće proizvode, te nastoji senzibilizirati građane o važnosti kupovine takvih proizvoda što je posebno važno za očuvanje radnih mjesta i poticanje novog zapošljavanja”, istaknula je Olivera Majić.

Osim toga, dodala je, “ova akcija omogućuje domaćim proizvođačima izravan kontakt sa predstavnicima turističke zajednice, sa našim gostima i cijenjenim sugrađanima. Grad Zagreb različitim mjerama i aktivnostima poticao je i potiče domaću konkurentnost odnosno hrvatske i zagrebačke obrtnike i poduzetnike”.

“U 2018. godini broj obrtnika i poduzetnika porastao je za oko 4000”, dodala je Majić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović naglasio je da je HGK 22. godinu za redom nositelj akcije Kupujmo hrvatsko, te da su uspjeli probuditi svijest hrvatskih građana o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

“Gotovo 300 proizvođača koji sudjeluju u akciji čuvari su hrvatske proizvodnje, te ih moramo podržati na način da kupujemo upravo njihove proizvode”, rekao je Burilović.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Hrvatska gospodarska komora je, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućila besplatno sudjelovanje u akciji Kupujmo hrvatsko i svakom izlagaču osigurala: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, tijekom i nakon održavanja akcije, oglašavanje putem weba Kupujmo hrvatsko i profila te akcije na Facebooku.

Komentari