KULTURNI CENTAR DUBRAVA: Predstavljen projekt ‘Kazalište za mene’, financiran iz fondova EU

KULTURNI CENTAR DUBRAVA: Predstavljen projekt 'Kazalište za mene', financiran iz fondova EU
Foto: ZG express

U Kulturnom centru Dubrava večeras je predstavljen projekt “Kazalište za mene – participativna kultura predgrađa” koji, uz sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond, provodi Narodno sveučilište Dubrava.

Cilj projekta je jačanje socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine, omogućavanjem sudjelovanja u aktivnostima dubinskog razumijevanja kazališnih procesa.

Vrijednost projekta je 384.000 kuna, od čega 326 tisuća osigurava Europska unija, a ostatak hrvatsko Ministarstvo kulture. “To nam omogućava da cijeli projekt provedemo besplatno za sve one koji nam se odluče pridružiti i sudjelovati u programima koje projekt obuhvaća”, izjavila je voditeljica projekta Sandra Banić Naumovski.

Nakon općenitog predstavljanja projekta, zatim radionica koje će se u sklopu njega provoditi i modela prilagodbe kazališnih predstava slijepim i slabovidnim te gluhim i nagluhim gledateljima, na programu je bila kazališna predstava Davora Dretara i Vida Baloga “Pozdrav iz Remetinca”.

KULTURNI CENTAR DUBRAVA: Predstavljen projekt 'Kazalište za mene', financiran iz fondova EU
Foto: ZG express

Projektne aktivnosti odvijat će se sve do 27. veljače 2019. godine, a uključuju kreativne radionice snimanja i fotografiranja pametnim telefonima, kreativne kazališne radionice, kazališne predstave, tribine s kazališnim glumcima i radionice kreativnog pisanja.

Ivan Šabić

Komentari