Kreće World Rally Championship! Zatvarat će se pojedine prometnice, u četvrtak i jedna zagrebačka ulica

Kreće World Rally Championship! Zatvarat će se pojedine prometnice, u četvrtak i jedna zagrebačka ulica
Foto: WRC Croatia 2021

Po prvi put u Republici Hrvatskoj održat će se jedna od utrka World Rally Championshipa u kojoj se natječu najbolji svjetski vozači u rallyju.

WRC Croatia Rally, koji se održava od 22. do 25. travnja 2021. godine, treća je etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba.

Kreće World Rally Championship! Zatvarat će se pojedine prometnice, u četvrtak i jedna zagrebačka ulica
Foto: WRC Croatia 2021

Zagrebačka policija priopćila je da će policijski službenici u vrijeme održavanja brzinskih ispita za ostale sudionike povremeno zatvarati pojedine prometnice.

Zemljovide s vremenima i lokacijama zatvaranja prometnica možete pogledati na ovom linku.

U četvrtak, 22. travnja 2021. godine od 12 do 24 sata za potrebe ceremonijalnog starta planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (prostor ispred zgrade NSK).

Obilazni pravci su:

Ulica Grada Vukovara- Savska – Savski most- Rotor- Avenija Dubrovnik- Most – Most Mladosti- Držićeva- Ulica Grada Vukovara.

Ulica Grada Vukovara- Držićeva- Most slobode pa dalje prema Novom Zagrebu ili odvojak sa Savske na Slavonsku aveniju- Aveniju Većeslava Holjevca- Most Slobode i dalje u Novi Zagreb.

Svi sudionici u prometu i građani koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati uputa i naredbi policijskih službenika, kao i uputa redarske službe.

Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape rellyja, kao niti u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja.

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana, na HTV 2 prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak, 22. travnja: Prijenos svečanog otvorenja od 18:50 do 20:10 sati;

Petak, 23. travnja: U večernjem programu emitirat će se najzanimljiviji dnevni isječci utrke;

Subota, 24. travnja: Prijenos dva brzinska ispita uživo;

Nedjelja, 25. travnja: Prijenos uživo jednog brzinskog ispita “Power Stage” i svečanosti proglašenja pobjednika.

Osim HTV2, natjecanje će svaki dan uživo prenositi Arena Sport i WRC+. Live prijenos svih etapa moguće je gledati na ovom linku.

Tijekom natjecanja obvezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabrana grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu.

Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici organizatora rally-croatia.com, kao i na službenim kanalima na društvenim mrežama.

Komentari