U Hrvatsko je 495 osoba zaraženo koronavirusom, preminula je još jedna osoba – 74-godišnjak iz Zagreba

Foto: Pixabay

Trenutno je potvrđeno ukupno 495 osoba zaraženih koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Dosad su dvije osobe preminule.

Trenutno je potvrđena ukupno 495 osoba zaražena koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. U 24 sata riječ je o povećanju od 53 bolesnika. Dodatnih 8 osoba je na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 4.208 testiranja.

Preminula je još jedna osoba, 74-godišnjak iz Zagreba.

“Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od iznimne važnosti. Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja što ukazuje da su pokrenuti kapaciteti u funkciji i da se povećava broj testiranja”, izjavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera ministar zdravstva Vili Beroš, prenosi HRT.

“Na respiratoru je 14 bolesnika – osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Od ukupnog broja bolesnika njih tri posto je na respiratoru, što je zadovoljavajuće jer su projekcije govorile da će se raditi o pet posto bolesnika”, rekao je Beroš.

Uzrok smrti muškarca koji je preminuo u samoizolaciji je Covid-19, pokazala je obdukcija, otkrio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Muškarac (65) koji je preminuo u Brtonigli boravio je u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Prema jutrošnjim podacima Stožera civilne zaštite Istarske županije u Istri je od koronavirusa oboljelo 35 osoba, troje više nego jučer. Tijekom jutra uzeto je devetnaest novih uzoraka brisa zbog sumnje na infekciju COVID-19 virusom te su dostavljeni na analizu.