U Zagrebu 44 novozaražene osobe, 25 ih je virus “pokupilo” u noćnim klubovima

Covid-19 - koronavirus
Ilustracija | Foto: Canva

U posljednja 24 sata u Zagrebu su zabilježena 44 nova slučaja zaraze koronavirusomobjavio je gradski Stožer civilne zaštite.

Za 25 novooboljelih osoba mogući izvor zaraze su noćni klubovi, a šest osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, dok su dva slučaja importirana iz Srbije.

Podatak koji zabrinjava jest da za 11 slučajeva nije utvrđen izvor zaraze. U priopćenju se napominje da su epidemiološki izvidi, pa još ostaje za vidjeti kakve će rezultate oni dati.

Tri su novozaražene osobe djelatnici KB Dubrave, priopćeno je iz gradskog stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je provedeno 314 testiranja. Trenutno su u gradu Zagrebu 182 aktivna slučaja i ukupno 977 aktivnih samoizolacija.

Predstojnik Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” prof. dr. sc. Ivan Puljiz u Dnevniku u podne je rekao kako je u njegovoj klinici trenutačno hospitalizirano 20 pacijenata oboljelih od COVID-a 19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 28.06.2020. do 11:00 sati evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više.

Đakovo je i dalje jedno od najvećih žarišta u Hrvatskoj. Prema podacima županijskog Stožera, u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze, od čega je njih 33 u Đakovu.

Komentari