VILI BEROŠ: Žaloste me vijesti iz Zadra, Šibenika i Splita, tamo se mladi okupljaju u kafićima, zabavljaju se…

Vili Beroš
Vili Beroš | Foto: Screenshot HRT

U posljednja 24 sata jedna je osoba umrla, a 49 je novozaraženih, tako da je sada ukupan broj zaraženih koronavirusom 1011.

“Ukupno je pozitivno 1011 osoba. Učinjeno je 8352 testiranja do sada, a jučer 672 nova. Preminulih ima sedam, preminuo je muškrac 1930. godište u KB Dubrava, a koji je imao više kroničnih bolesti. Na respiratoru je 35 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer i to u Splitu. Oporavljenih je 15 više u odnosu na jučer, odnosno 88. Stanje je dobro, građani poštuju preporuke, ima mjesta za optimizam, ali mjesta za opuštanje nema. Ako se budemo pridržavali ovih mjera, bit će dobro i moći ćemo utjecati na brzinu širenja infekcije”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

“Žaloste me vijesti iz Zadra, Šibenika i Splita, tamo se mladi okupljaju u kafićima, druže se, zabavljaju, piju pića, te to nije prihvatljivo”, dodaje Beroš.

“To nije dobro, ugrožavaju sebe, svoje obitelji te zdravlje nacije. Svi moraju biti strpljivi, da pričekamo da epidemija završi, bit će vremena za druženja. Moramo biti disicplinirani”, naglasio je ministar.

“Dobro je da se značajno ne povećava broj ljudi na respiratorima. To su teške situacije i bolesti koje mogu završiti smrtno. Sigurna sam da u Splitu hoće i mogu biti prvi u svemu, te da ne žele to biti u broju korona. Zadar hoće biti jedini po Orguljama i Sunčevom satu, ali ne želi biti prvi na svijetu po broju korona. Molimo sugrađane na jugu da pokažu da su bolji od ostalih i da ne dopuste da se virus širi”, izjavila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Komentari