Korlaet: Mobilni timovi će obilaziti građane i pomagati im kod popunjavanja obrazaca za obnovu

Korlaet: Mobilni timovi će obilaziti građane i pomagati im kod popunjavanja obrazaca za obnovu
Foto: Zagreb.hr

Na današnjoj redovitoj konferenciji za medije gradonačelnika Tomislava Tomašević u Gradskoj upravi, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je izvijestio da od danas startaju mobilni timovi koji će građanima pomagati popunjavati obrasce i zahtjeve za obnovu oštećenih objekata u potresu.

“Kako smo već najavili, od danas ćemo obilaziti građane u njihovim domovima, a prvi su na redu s područja Gradske četvrti Podsljeme, a na temelju prethodnoga telefonskog dogovora. Svima im je rečeno što trebaju od dokumentacije, a Grad je pripremio potrebne obrasce. Sve će biti objedinjeno i složeno u pripremljene koverte koje su adresirane na resorno Ministarstvo”, rekao je zamjenik Korlaet.

“Građanima smo maksimalno izašli ususret, ide se u domove i sva se potrebna dokumentacija skuplja, kovertira i šalje. Maksimalno im nastojimo olakšati agoniju kroz koju prolaze”, dodao je Korlaet.

Također je rekao da su stalni timovi i nadalje na punktovima u prostorijama gradskih četvrti – Podsljeme, Gornja Dubrava i Donji grad – Centar.

Prema rasporedu, sljedeći tjedan će mobilni timovi obići Gornju Dubravu, a potom Donji grad.

Komentari