KONCERT ZA PAMĆENJE: Stjepan Hauser otvorio Off ciklus Zagrebačke filharmonije

Stjepan Hauser
Foto: Press

Nastupom našega svjetski poznatog violončelista, Stjepana Hausera iz 2CELLOS, u petak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog otvoren ovosezonski Off ciklus Zagrebačke filharmonije.

Bio je to doista koncert za dugo pamćenje – prava glazbena čarolija koja će se još dugo pamtiti! A brojna publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, doista je mogla “isključiti” probleme i “uključiti” ono što svi najviše volimo – dobru glazbu!

Od poznatih tema filmske glazbe (Forrest Gump, La La Land), preko brojnih simfonijskih uspješnica, sve do velikih klasičnih hitova od Bacha i Webbera do Poppera i Rodriga, publika je uživala u pomno odabranom, bogatom programu koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Popularni glazbenik, kojega prvenstveno znamo kroz njegovo djelovanje u 2CELLOS, predstavio se u ponešto drukčijem, off, a opet vrlo zanimljivom i atraktivnom svjetlu, a dupkom ispunjena velika dvorana odobravanjem je i pozivima na bis nagradila njega i njegove goste.

Odličnoj atmosferi i izvrsnim izvedbama pridružili su se i izvrsni Djevojački zbor Zvjezdice, potom priznata slovenska violinistica Lana Trotovšek te naš sjajni gitarist Petrit Çeku.

Zagrebačka filharmonija
Foto: Press

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom odlično raspoložene austrijske maestre Elisabeth Fuchs zaslužio je ovacije za izvedbe više orkestralnih brojeva od Elgara do Piazzolle, a svi zajedno dugi i zasluženi pljesak na kraju koncerta.

Off ciklus, tako uspješno otvoren koncertom Stjepana Hausera i njegovih gostiju, nastavlja se 13.12. Božićnim koncertom u kojemu uz orkestar Zagrebačke filharmonije očekujemo vokalni ansambl Pjevačke škole Husar&Tomčić.

U Off ciklusu očekuje nas potom i kraljica sevdaha Amira Medunjanin, potom rock opera Jesus Christ Superstar i još puno glazbenih poslastica. I što Vam onda drugo preostaje nego isključiti televizore, kompjutore i mobitele i ući u svijet Off ciklusa!