Koncert na Trgu bana Jelačića: Zaklada “Želim život” prikupila više od milijun kuna

Tisuće građana okupilo se na osmom po redu koncertu Zaklade Ana Rukavina, Želim život. Na niskim temperaturama građane su zabavljali brojni popularni pjevači i grupe.

prljavo-kazaliste-zelim-zivot

Pred oko tisuću građana nastupili su Prljavo kazalište, Opća opasnost, Neda Ukraden, Mejaši, Novi fosili, Psihomodo pop, Luka Nižetić, Ivan Zak, Maja Šuput, Željko Bebek, Lana Jurčević, Connect, Sementa Rajhard, Vanda Winter, Goran Karan, Baruni i Ladies.

Tijekom osmog Božićnog koncerta “Želim život”, građani su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 175 tisuća puta i tako donirali 1,1 milijun kuna za daljnji nastavak rada Zaklade, ističe Dnevnik.hr.

Brojne poznate osobe iz iz hrvatskog javnog života javljale su se na humanitarni telefon i tako pomogle u prikupljanju sredstava za zakladu koja je broj potencijalnih darivatelja povećala s početnih 150 na današnjih više od 42.300 građana.

Telefon na koji se novac zakladi može donirati je aktivan do 3. prosinca, a cijena poziva je 6,25 kuna (uključen PDV).

Inače, do sada su diljem Hrvatske organizirano više od 230 javnih akcija upisa u Registar te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade.

Iz hrvatskog Registra, koji čini dio svjetskog Registra, izdano je ukupno 37 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Povećanje upravo te brojke ključni je motiv i motor daljnjeg rada Zaklade Ana Rukavina.