Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević predano novo sanitetsko vozilo

Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević predano novo sanitetsko vozilo
Foto: Zagreb.hr

Danas je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gradonačelnik  Milan Bandić  ravnateljici Klinike prof. dr. sc. Alemki Markotić predao ključeve novog sanitetskog vozila. 

“Da bi pacijenti mogli doći pravovremeno ovdje i dobiti adekvatnu medicinsku njegu, mi danas poklanjamo novo sanitetsko vozilo koje vrijedi puno više od 310, 000 kuna – vrijedi spašen ljudski život”, istaknuo je gradonačelnik Bandić. 

Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević predano novo sanitetsko vozilo
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik je također dodao kako odnos Grada, gradskih, ali i državnih bolnica karakteriziraju partnerstvo i suradnja, što je danas i dokazano na djelu. 

“Ideja i inicijativa je krenula od Gradskog ureda za zdravstvo – pročelnika Vjekoslava Jeleča te ravnateljice Klinike Alemke Markotić. Želim da svi koji dođu u ovo sanitetsko vozilo budu izliječeni i prežive te da vozilo bude što manje u prometu, ali uvijek na usluzi”, zaključio je Bandić. 

“Zahvaljujem gradonačelniku, Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za zdravstvo. Ovo je jedna vrijedna  donacija za našu Kliniku. Konačno imamo novog „člana“ našeg voznog parka”, rekla je ravnateljica Markotić. 

Ravnateljica je također naglasila  kako je ovo vozilo važno za brzi transport bolesnika u druge ustanove gdje treba raditi dijagnostičke pretrage te je osim toga prilagođeno i za prijevoz djece.

Na novinarski upit koliko je Gradski ured za zdravstvo zadovoljan politikom koju provodi u odnosu na gradske, ali i državne bolnice pročelnik Jeleč složio se s gradonačelnikom te je istaknuo “nikada se uistinu nije radila podjela, uskačemo i pomažemo gdje god je potrebno”. 

Komentari