Kazališna družina Bastien na gostovanju u Poljskoj

U sklopu Dana hrvatske kulture koji se od 13. do 20. travnja odvijaju u Poljskoj gostuje i Kazališna družina Bastien iz Zagreba.

ljubo_zecevic

Glumac i producent Ljubo Žečević te redatelj Jasmin Novljaković, poljskoj publici predstavit će se s izuzetno zahtjevnim repertoarom. U nekoliko poljskih gradova, Ljubo Zečević, u ulozi, Venje izvodit će monodramu Moskva – Petuški, kultnu poemu Venedikta Jerofejeva, u režiji i adaptaciji Jasmina Novljakovića. Glazbu je napisao Igor D. Savin.

Svoju poljsku turneju Bastien započinje u krakovskom kazalištu Teatr Ludowy, Scena Pod Ratuszem, potom slijedi nastup u Katowicama, Teatrze Rozrywki, te u Poznanu , Teatr Osmego Dnia dok će u Varšavi, 18. travnja u Služewskom Domu kulture, Ljubo i Jasmin izvesti recital ‘Dobrojutro more’, na hrvatskom i poljskom jeziku. Kazališna družina Bastien je krenula na ovo gostovanje na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Varšavi, uz podršku Zaklade Hrvatska kuća.

Nakon povratka u Zagreb, Ljubo Zečević nastupa 23. travnja u knjižnici ‘Tin Ujević’ i tom prigodom izvodi ulomak iz predstave Moskva-Petuški, u prigodnom programu kojim se obilježava 15-ta godišnjica smrti ruskog underground pisca Venedikta Jerofejeva (1938.-1990.), autora kultne poeme.

Za sve ljubitelje ruskih klasika nova izvedba predstave Moskva-Petuški na rasporedu je 29. travnja od 20 sati u Teatru na Trešnjevci. Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma Organizam IA.