KAKO VRATITI TURISTE U ZAGREB? Evo kakve planove ima gradska Turistička zajednica

Turisti na Zrinjevcu
Foto: ZG express

Zagreb je proteklih godina Zagreb i te kako zanimljiv turistima iz cijelog svijeta, stalno bilježio velik rast turističkog prometa, a onda su koronavirus i potres sve vratili gotovo na početak.

U svibnju je turistički promet pao za čak 90 %, no već se osmišljavaju akcije kako vratiti posjetitelje u metropolu. Ovog tjedna počinje Ljeto na Štrosu, najavljuje se Zagrebački vremeplov, Festival vatrometa, Cest is the best…

“Više ćemo inzistirati na boravku u prirodi, okrenut ćemo se prema zelenom, prema održivom, prema sebi, prema zdravlju, tako da ćemo se više bazirati s promocijom Medvednice, zelene potkove, krasnih dijelova grada ali i Zagrebačkog prstena”, ističe u izjavi za HRT Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Pripremaju se i hoteli, hosteli i privatni iznajmljivači. U posljednjem tjednu svibnja zabilježene su 2.000 dolazaka i 6.000 noćenja.

Ponovo se počinju iznajmljivati apartmani. HRT navodi da Klaudija Kapural, vlasnica apartmana čiji su gosti većinom poslovnjaci, već ima oko 90 rezervacija.

“Mislim da će se puno ilegalnih apartmana zatvoriti i oni iznajmljivači koji su bili iznajmljivači a ne domaćini, mislim da će opstati samo oni koji su se tom poslu posvetili”, kaže Klaudija Kapural.

No, da bi se turisti vratili, osim pripreme turističke infrastrukture, Zagreb mora ispuniti još jedan vrlo važan uvjet – mora osigurati da središte grada bude sigurno za turiste.

Komentari