Kako ostvariti pravo na sufinanciranu ZET-ovu kartu?

Zagrebački električni tramvaj od ponedjeljka, 8. rujna, izdaje mjesečne kupone za rujan, koje sufinancira Vlada Republike Hrvatske, za međumjesni prijevoz učenika srednjih škola čije se sjedište nalazi na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

zet-tramvaj-630

Pravo na sufinancirene kupone imaju učenici kojima je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta škole više od 5 kilometara, neovisno o tome ulaze li ta dva mjesta u sastav iste ili druge jedinice lokalne samouprave (općine ili grada).

Uz ovjeren zahtjev za izdavanje pretplatne karte, ukoliko je još nemaju, učenici koji su prošle godine ostvarivali pravo na subvencionirani prijevoz za ovu školsku godinu ne trebaju priložiti Potvrdu, jer se nalaze na Popisu korisnika.

Novi korisnici prijevoza prilažu Potvrdu ovjerenu od strane škole te potpisanu od strane roditelja. Nepotpune Potvrde neće se zaprimati.

Učenici koji su tijekom rujna platili puni iznos mjesečne karte, a ostvarili su pravo na sufinanciranje, mogu samo do kraja rujna tražiti povrat sredstava u ZET-u, Ozaljska 105, šalteri 3 i 4, od 7.30 do 15 sati.

Naknadno donošene potvrde, odnosno naknadni povrat sredstava neće se uvažiti te učenici neće ostvariti povrat za plaćenu kartu.