Juričanu “odvalili” kaznu od 700 kuna za šatore ispred Holdinga. Evo kako je on odgovorio

Juričanu "odvalili" kaznu od 700 kuna za šatore ispred Holdinga. Evo kako je on odgovorio
Foto: Facebook

Dario Juričan, predsjednički kandidat na prošlim izborima. mora platiti kaznu od 700 kuna zato što je početkom siječnjae ispred Zagrebačkog holdinga postavljao šator prilikom performansa zvanog “Desant na Holding”, tijekom kojeg je građanima dijelio janjetinu.

Odluku o visini kazne odredilo je Komunalno redarstvo, a Juričan je uputio prigovor u koje ističe da mu je “odvaljena” kazna od 700 kuna “za navodno osobno postavljanje 5 šatora u Ulici grada Vukovara 41 na javnoj zelenoj površini dana 8.1.2020”.

U njegovom prigovoru dalje stoji:

“Točno je da sam skup veselja i radosti preuzimanja Zagrebačkog holdinga 8.1.2020. prijavio MUP-u i oni su se uredno uprizorili. Pritom je stigla i komunalna redarka.

Ja sam, kako i doliči Zagrebačkom holdingu, došao s janjetinom. Pripadnici MUP-a i komunalna redarka janjetinu su nježno odbili. To što su radi toga eventualno ostali gladni ili jalni na masu žderonja janjetine, pa mi je stoga nedajbože opaljena veća kazna, to mi je stvarno žao.

Navod o vlastitom postavljanju šatora opovrgavam. Ne posjedujem niti jedan šator i zbog toga se kajem. Stalno prolazim trgovačkim centrima i iako su na silim popustima, nikako da ih kupim. Šatori su postavljani spontano od strane ljudi koji su se tamo zatekli. Njihov identitet nije mi u potpunosti poznat, iako su me grlili i pritom ostavljali masne tragove janjetine na mom kaputu, pa je možebitno ostao dojam prisnosti, uvjeravam Sud da mi je samome nanesena šteta jer je kaput morao u kemijsku čistionicu. Ako komunalna redarka ima saznanja o njihovom identitetu neka mi javi jerbo bih i ja tužio radi nadoknade štete počinjene mom kaputu.

Na moj upit zašto postavljaju šatore, rečeno mi je da je to stari hrvatski običaj prakticiran još u Savskoj 66 u Zagrebu i da ne postoji zapreka za postavljanje istih. Ja ih nisam mogao spriječiti u namjeri postavljanja šatora jer sam im u očima vidio veliku kriminalnu volju, a ja kao poznavatelj sudske prakse znam da je radi jake kriminalne volje u zatvoru završio Milan Bandić i da se protiv toga ne može boriti. Neka mi bude oprošteno.

Kao osobe koje će posvjedočiti o starom hrvatskom običaju postavljanja šatora ja sudu predlažem kao svjedoke uvažene organizatore i eminentne posjetitelje tog šatora u Savskoj 66: Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića.

Njihove adrese su mi nepoznate, a nisam siguran u kojem stanu preživa Bandić jer je pored svoga stana u Bužanovoj 4 koristio i raspolagao s još tri tajna stana.
Navedeni svjedoci će sudu obrazložiti što znači spontano okupljanje, postavljanje šatora i nenaplate kazne za 555 dana koja se meni, malom krimosu, želi naplatiti za jedan dan za šatore koje nisam osobno postavio.

Napominjem da je janjetine brzo nestalo i da mi se prigovaralo da bi janjetine kod Milana Bandića bilo cijelu noć. U svoju obranu imam reći da kada preuzmem Zagrebački holding da će janjetine biti od jutra do mraka te je to i bio pravi i jedini razlog mog bivstvovanja kod Zagrebačkog holdinga.”