Jučer je bio težak dan za zagrebačke vatrogasce – vjetar je nosio krovove, rušio drveće, bilo je požara….

Foto: Facebook / Vatrogasna postrojba Zagreb

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba tijekom jučerašnjeg dana imala je povećani broj intervencija zbog snažnih udara sjevernog vjetra.

U više od 80 intervencija na širem području Zagreba sudjelovalo je 350 vatrogasaca, a brojna Dobrovoljna vatrogasna društva pružala su ispomoć u preko 60 tehničkih intervencija zbog uklanjanja srušenih stabala, oštećenih fasada, krovova i limova, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Samo vatrogasci jučer su na svojoj Facebook stranici objavili da su do 18:00 sati odradili 60-ak intervencija. Uglavnom se radilo o srušenom drveću no bilo je tu i oštećenih fasada, krovova i limova koji su prijetili padom.

Vjerojatno najveća šteta je zabilježena u Maksimirskoj cesti gdje je vjetar odnio čak 600 m2 krova i oštetilo 11 automobila. Nažalost istovremeno imamo i dva požara, požar krovišta kuće u Kozari putevima i požar napuštene kuče u Prekvršju.

Osim profesionalnih vatrogasaca na teren su podignuta i sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su po potrebi pozivana na intervencije, dok su tri dobrovoljna vatrogasna društva dežurala u profesionalnim vatrogasnim postajama.

Komentari