Još jedan prehrambeni proizvod povučen s tržišta, trgovački lanac vraća novac svima koji su ga kupili

Foto: Pixabay

Državni inspektorat objavio je da se iz prodaje povlače slani inćuni koje na tržište stavlja trgovački lanac Kaufland.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda K-Favourites NMNP slanih inćuna 100 g, oznaka bar koda: 3859893165726, najbolje upotrijebiti do 26.08.2023., 1.09.2023. i 9.09.2023. zbog povećanog sadržaja histamina, stoji u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu sa svim izmjenama i dopunama, budući da je rutinskom provjerom otkriven povećan sadržaj histamina u odnosu na Uredbom zadane vrijednosti.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Adriaticon d.o.o., Prisike II 15, 21247 Gizdavac, Hrvatska

Distributer: Kaufland Hrvatska k.d., Donje Svetice 14

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

“Rutinskom provjerom otkriven je povećan sadržaj histamina, u odnosu na vrijednosti koje su zadane odredbama Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu sa svim izmjenama i dopunama. Budući da se ne može isključiti zdravstveni rizik, kupci trebaju obvezno poštivati opoziv i ne konzumirati proizvod”, objavio je Kaufland na svojoj stranici.

Ističu kako su odmah povukli navedeni proizvod iz prodaje te da kupci mogu vratiti proizvod u bilo kojoj Kauflandovoj poslovnici te dobiti povrat novac.

“To, naravno, vrijedi i za povrate bez predočenja računa”, stoji u objavi Kauflanda.