JOŠ JE STIGNETE POGLEDATI: U tunelu Grič postavljena je genijalna izložba LUMINAR Paola Gentilinija

Izložba Luminar - Paolo Gentilini
Foto: Press

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih specijalnih efekata za film, autor je neodoljive multimedijalne izložbe Luminar koja je otvorena u tunelu Grič u Zagrebu 24. lipnja 2018. u sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala.

Izložba je do sada izazvala veliki interes posjetitelja a dobra vijest je da svi koji nisu stigli ranije, nesvakidašnje eksponate mogu pogledati još ovaj tjedan, do petka 13. srpnja, kada se postava skida.

Izložba Luminar - Paolo Gentilini
Foto: Press

Izložba Luminar sastoji se od snažnih vizualnih instalacija koje “uključuju” svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju.

Cilj Luminara je uključiti gledatelje i u potpunosti ih “uroniti” u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje.

Paolo Gentilini, filmski stvaratelj, educiran u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy), spojio je stvarnost i film uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, dajući gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5×2 metra), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati u posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativan proces miješanja VFX-a i “live action” fotografije.

Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitoga životnog puta i života.

Komentari