Jako nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske, vjetar nosio krovove, rušio stabla i električne stupove

Ilustracija | Foto: MUP

Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom u večernjim satima zahvatilo područje više županija.

Jak vjetar dizao je krovove, rušio drveće i električne stupove. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je pregled po županijama.

Varaždinska županija
Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je više dojava građana vezanih uz olujno nevrijeme koje je oko 20:00 sati zahvatilo varaždinsko područje. Nevrijeme je uzrokovalo pad drveća i električnih stupova, a područje uz granicu sa Slovenijom zahvatila je slaba tuča.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija
Nevrijeme je zahvatilo zagrebačko i samoborsko područje. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više desetaka dojava o padu granja i drveća na ceste, a u Samoboru je uslijed jakog vjetra dignut krov zgrade.

Međimurska županija
Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom koja je intenzivno padala desetak minuta zahvatilo je u večernjim satima područje Međimurske županije. Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je dojave o srušenom stablu na prometnicu, dok dojava o štetama nema.

Krapinsko – zagorska županija
Županijski centar 112 Krapina primio je nekoliko dojava zbog olujnog vjetra i jake kiše koja je zahvatila područje Krapinsko – zagorske županije. Zaprimljeno je 7 dojava o srušenim stablima na prometnice i vodove električne energije, a u Klanjcu i Humu na Sutli je olujni vjetar dignuo krovove s obiteljskih kuća.

Bjelovarsko – bilogorska županija
Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava o posljedicama nevremena, radilo se o padu stabala na prometnice i na telefonski vod te oštećenom stupu dalekovoda (u kvaru je 10kV dalekovod Podgarić). Na terenu su pripadnici JVP Bjelovar, HEP Elektre Križ i djelatnici Poduzeća za ceste Bjelovar. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Karlovačka županija
Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više dojava građana zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo karlovačko područje. Pozivi su se odnosili na srušena stabla na cestu (Brajakovo Brdo, Donji Nikšić, Grad Karlovac) i srušene stupove od struje (Pravutina, Gornje Gnojnice, Kamanje i Donji Bukovac Zakanjski), a na području Gradca došlo je do oštećenja žica na telefonskom stupu. Na širem području Karlovačke županije došlo je do prekida napajanja električnom energijom,  HEP radi na otklanjanju kvarova.