IZVUČENI PAROVI: Čak 188 ekipa borit će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica

Kutija šibica
Foto: Press

U zagrebačkoj Pivani u četvrtak održano je već tradicionalno izvlačenje ekipa za 51. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2022. powered by Coca-Cola koje je po prijavljenim ekipama najbrojnije izdanje turnira još od 2009. godine.

Organizatoru su u izvlačenju ekipa pomogli redom vrsni malonogometaši i nogometašice od kojih su neki već legende turnira te osvjedočeni ljubitelji malog nogometa čije su sportske karijere neraskidivo vezane uz Kutiju šibica. Tako su ekipe izvlačile Petra Michieli Tomić igračica ekipe Michieli Tomić koja je osvojila posljednje dvije ženske Kutije, Ana Dujmović, jedna od ponajboljih domaćih nogometašica koja je 2019. bila najbolji strijelac turnira, proslavljena nogometašica Tihana Nemčić i sama redovita sudionica i osvajačica turnira, Robert Grdović peterostruki osvajač turnira u ulozi igrača, dvostruki u ulozi trenera te najbolji strijelac turnira, suigrači iz velikog i malog nogometa Hrvoje Štrok, svojedobno najbolji igrač turnira, i Antonio Franja koji također u svojoj biografiji imaju naslove osvajača turnira, Matija Đulvat, proslavljeni hrvatski futsal reprezentativac s izborničkim iskustvom iz švedske reprezentacije, te trener Futsal Dinama, šesterostruki osvajač Kutije Korab Morina, nogometaši Futsal Dinama Kristijan Postružin i Mateo Mužar, te bivši igrač Dinama i varšavske Legije Ivica Vrdoljak.

Najveći broj prijava očekivano je u seniorskom dijelu turnira gdje će se za prestižnu titulu osvajača Kutije šibica boriti 188 ekipa, što je 46 više u odnosu na prošlu jubilarnu Kutiju, u veteranskom dijelu turnira je 78 prijavljenih ekipa što je 16 više u odnosu na prethodno izdanje turnira dok se za treći turnir žena prijavilo čak 20 ekipa što je 12 više nego prošle godine. U odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira prijavljeno je 74 ekipe više što samo potvrđuje status najvećeg malonogometnog turnira u regiji te najavljuje još jedno spektakularno izdanje turnira.

Na samom uvodu u izvlačenje ekskluzivno je prikazana najava dokumenarnog filma o prvih 50 godina Kutije šibica autora Luke Šikutena koji bi uskoro trebao imati i svoju premijeru, dok je okupljene u ime organizatora pozdravio ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima gospodin Kosta Kostanjević.

„Iznimno nas veseli tako veliki broj prijava što je samo potvrda da dobro radimo ono što radimo te da turnir raste iz godine u godinu. Jednako tako smo sretni zbog činjenice da se među ekipama iz cijele Hrvatske našlo i ekipa iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije“, istaknuo je Kostanjević nakon kojega su u superlativima o turniru govorili i brojni gosti ujedno i sami sudionici turnira.

Turnir počinje 26. studenoga te će se igrati u četiri dvorane. Osim u popularnoj Dvojci Doma sportova utakmice će se igrati i u sportskim dvoranama Boško Božić Pepsi, Dubrava i Sutinska vrela. Karte za sve utakmice moguće je kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Cijena pojedinačne karte iznosi 20 kuna za sve utakmice a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 70 kuna ili pojedinačne ulaznice za polufinale i finale po cijeni od 30 kuna.